Verslavingscoach Jeroen Otter

Sterker terugkomen uit een verslaving, dat is het einddoel. In dat doel blijven geloven is het belangrijkst, maar kan in moeilijke tijden zwaar zijn. ‘Is het wel haalbaar?’ is een van de vragen die door iemand zijn hoofd kan zweven of kan stellen aan zijn of haar verslavingscoach.
Dat is het en ik ben het bewijs. Mijn naam is Jeroen Otter en ik heb zelf meerdere jaren gevochten tegen een alcoholverslaving. Dit gevecht heb ik gewonnen en ik wil graag andere helpen en bijstaan in hun gevecht. Met deze reden heb ik Recovery Caddy een paar jaar geleden opgezet. 

Eigen ervaringen

Ik heb andere en mezelf jarenlang voor de gek weten te houden. De buitenwereld tevens even goed. Ik was een succesvolle zakenman met een prachtig gezin. Totdat de verslaving mij zoveel in de macht kreeg dat begon met mezelf te isoleren. Ik kon geen kant meer op en ik dacht dat de enige uitweg mijn verslaving was. Dit ging door op een mateloze manier met alle gevolgen van dien. De wereld om me heen stortte in elkaar totdat ik inzag dat dit zo niet meer werkte. Dat was drie jaar geleden.

 

Na jaren mezelf en mijn dierbaren in de maling te houden, heb ik professionele hulp gezocht. Ik werd opgenomen in een kliniek die mij uiteindelijk hielp met genezen. Toch bleef ik bij deze hulp een bepaald soort begeleiding missen die me vertelde over eigen ervaringen. Ik miste het perspectief dat mij ‘de echte kneepjes van het vak’ bood. Dat is de reden dat ik mijn ervaringen en kennis deel met mensen die kampen tegen de ziekte verslaving. Hen weer nuchter in het leven laten staan en bevrijden uit de eenzaamheid en uitzichtloosheid die deze ziekte met zich meebrengt.

 

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Zakelijke kant van een verslaving

Bij het stereotype verslaafde denkt men niet altijd aan een succesvolle zakenman of werknemer. Toch komt het in de zakenwereld vaak genoeg voor dat mensen een ontsnapping zoeken in de vorm van verslaving. De drang naar ontsnapping kan bijvoorbeeld komen doordat mensen niet weten hoe ze om moeten gaan met de druk van de werkvloer. In dit soort gevallen is Recovery Caddy gespecialiseerd doordat ik zelf aan beide kanten van een verslaving heb gestaan. Ik kan zowel een zakelijk perspectief geven als een wat laagdrempeliger perspectief. Meer over onze werkwijze staat op de website.

Jeroen Otter als verslavingscoach bij Recovery Caddy 

Het moment dat iemand de stap zet om onze hulp in te schakelen beginnen we altijd met een gratis intake gesprek. Dit kan op het initiatief van uzelf of bijvoorbeeld uw werknemer. In beide gevallen bespreken we met alle betrokken partijen een eventueel plan van aanpak. Zo richten wij ons op begeleiding bij verslaving, maar ook op de zakelijke kant van een verslaving. Heeft u vragen over uw eigen verslaving of die van iemand in uw omgeving? Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Bent u een werkgever en heeft u hulp nodig bij een verslaving op de werkvloer? Ook daarvoor bieden wij onze diensten aan. Tips om verslaving op de werkvloer te voorkomen leest u hier.

 

 

Neem nu contact op met Jeroen