Hulp bij verslaving

Verslaving zie ik als een worsteling die maar blijft toenemen totdat de kracht van verslaving het dagelijks leven volledig heeft overgenomen. Uiteindelijk ben ik, Jeroen Otter, na een jarenlange alcoholverslaving de grip verloren op de gevolgen die mijn verslaving veroorzaakten. Meerdere keren beloofde ik mijn gezin, familie en mijn professionele relaties dat ‘het nu echt klaar was’. Deze belofte kwam ik echter niet na. Hiermee nam ik deze dierbare mensen en mezelf in de maling. Uiteindelijk verliet ik in 2016 de ontwenningskliniek en begon ik aan een nieuwe fase in mijn leven. Trots dat ik clean was, maar dat was niet genoeg. Deze nieuwe fase moest en zou in het teken staan van een gelukkiger en zinvoller leven. De afgelopen jaren voel ik mij gelukkig en zinvol in mijn rol als Recovery Caddy. De rol waarin mijn “roeping” om mensen te helpen om nuchter te blijven en een beter leven te bereiken vervul. Zelf weet ik hoe zwaar het herstel van een verslaving zowel geestelijk als praktisch kan zijn. Emoties, zoals: hulpeloosheid, angst en eenzaamheid namen dan vaak de overhand. Op die momenten had ik graag iemand gehad die hetzelfde had meegemaakt en hierdoor kon helpen. Hulp bij verslaving door middel van raad en daad!

Waarom Recovery Caddy als hulp bij verslaving?

De term Recovery Caddy komt voort uit de golfsport. Een goede caddy maakt het verschil door zijn kennis en adviezen te delen tijdens golfwedstrijden. Uiteindelijk doet de golfspeler alles zelf, toch gedijt de speler bij de hulp en ondersteuning van de caddy. Zo zie ik mijzelf ook. Een ervaringsdeskundige die een helpende hand biedt op momenten dat jij het nodig hebt middels adviezen en gerichte ondersteuning. Uiteindelijk ben speler die de bal richting geeft en moet presteren. Dit doe je echter niet alleen. Ik ben jou Recovery Caddy, als het moet 24 uur per dag.

Op zoek naar hulp bij verslaving van jezelf, familie of werknemer?

Naasten kunnen beamen dat de situatie waarin verslaafden hen heeft gebracht voor wanhoop zorgde. De “familieziekte” genaamd verslaving heeft buitengewoon veel impact op de directe omgeving van de verslaafde. Recovery Caddy maakt voor elke situatie een op maat gemaakt plan van aanpak. Elke situatie verschilt namelijk enorm. Soms is de verslaafde zelf gemotiveerd om te stoppen. In andere gevallen wordt er door familie of werkgever aan de deur geklopt. In beide gevallen is persoonlijke ondersteuning van een ervaringsdeskundige een uitkomst.

Waarbij kan Recovery Caddy concreet helpen?

Recovery Caddy helpt verslaafde door te helpen bij het nemen van juiste beslissingen. Ik heb dezelfde weg bewandeld en kan je daarom bijstaan in lastige situaties. Onderstaand zijn voorbeelden van mogelijkheden hoe dit in praktijk tot uiting komt:

 • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
 • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
 • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
 • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
 • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
 • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

Zoals al eerder vermeld heeft de verslaving niet alleen impact op de verslaafde. Familie, vrienden, werkgever en collega’s kunnen ook veel ongemakken en onduidelijkheden ondervinden tijdens deze periode. Daarom kan het voor hen ook fijn zijn om vragen te kunnen stellen en ondersteuning te krijgen van een Recovery Coach. Onderstaande punten geven weer wat Recovery Caddy kan betekenen voor de naasten van een verslaafde:

 • Een luisterend oor voor de belemmeringen die u ondervindt in het contact met de (mogelijk) verslaafde
 • Hulp bij het voorbereiden van een gesprek met de betrokkene en aanwezig zijn bij dat gesprek
 • Het zoeken naar en contact leggen met de juiste hulpverlenende instanties
 • Het voorbereiden van uw werknemer op de behandeling
 • Het eerste gesprek voeren met de werknemer
 • Adviseren als dat gesprek resulteert in een behandelingstraject
 • Het voorbereiden van een terugkeer op de werkvloer en planning werkzaamheden
 • Informeren van de collega’s
 • Evalueren van de voortgang na de terugkeer

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

 

Samen vrijblijvend sparren over de mogelijkheden in jouw situatie?

Het is in heel veel gevallen een enorme stap om contact op te nemen over een verslaving. Ik sta dagelijks klaar om jou te voorzien van informatie over de mogelijkheden voor jouw situatie. Neem gerust contact op om informatie te ontvangen of een afspraak te maken!

 

 

 

Neem nu contact op met Jeroen