Verslavingshulp IJmuiden

Heb jij of iemand in je directe omgeving al meerdere pogingen tot stoppen gedaan, maar nog nooit successen geboekt? Het toegeven dat er sprake is van een verslaving is één van de moeilijkste stappen. Ontkenning speelt immers een belangrijke rol bij het in standhouden van de verslaving. Verslavingshulp IJmuiden van Recovery Caddy biedt als ervaringsdeskundige de juiste handvatten om de onhoudbare situatie van verslaving achter je te laten. Te beginnen met het erkennen van het probleem. Jarenlang hield ik, Jeroen Otter, ook mezelf voor dat ik de situatie onder controle had. Een stemmetje in mijn hoofd herhaalde: ‘Het val allemaal wel mee’. Ik hield het zolang vol dat mijn lichaam aan de bel trok. De afgrond was zowel fysiek als geestelijk in zicht tot dat mijn dokter aangaf dat mijn lever mij niet langer in leven kon houden. Inmiddels ben ik sinds 2016 nuchter en blij met het zinvolle leven dat ik heb. Ik weet dat het eng is, maar het erkennen van verslaving gaat voor opluchting en bevrijding zorgen! Vanaf dat moment kan je eerlijk zijn en toewerken naar een gelukkiger leven. Niet alleen voor jezelf voor iedereen in je omgeving. Als gediplomeerd verslavingscoach met een verslavingsverleden kan ik je helpen met al je vragen en twijfels. Dit doe ik 24 uur per dag. Niet alleen met adviezen, maar ook door een helpende hand te bieden wanneer nodig!

Een ervaringsdeskundige als persoonlijke verslavingshulp

Stoppen; het klinkt zo eenvoudig. Iedereen met een verslavingsverleden weet dat het hersteltraject enorm lastig is. Er zijn namelijk tal van mogelijkheden, maar welke is het meest geschikt? Daarnaast beland je in een nieuwe situatie waarin verwachtingen altijd anders zijn dan de realiteit. Hier heb jijzelf mee te dealen, maar ook je omgeving. De onzekerheden en nieuwe prikkels doen vervallen in slechte gewoontes. Goede verslavingshulp voorkomt dat jij in de valkuilen trapt. Ik heb in veertig jaar drankgebruik heel vaak geprobeerd te stoppen, veel naasten voorgelogen en nog meer fouten gemaakt. Deze ervaringen breng ik tot uiting in mijn aanpak vol begrijpelijke, hands-on terugval preventiemethodes. Recovery Caddy biedt, indien nodig 24 uur per dag, structurele ondersteuning aan mensen die worstelen met, of in herstel zijn van hun verslaving.

Mogelijkheden daarbij zijn bijvoorbeeld:

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Taboes verbreken met verslavingshulp voor iedereen

Verslavingen komen overal voor. Jong en oud, rijk en arm, vrouw of man. Kortom; het stigma dat verslaving alleen voorkomt bij mensen die hun leven zakelijk of relationeel niet in orde hebben, is niet waar! Ook in het bedrijfsleven speel verslaving een buitengewoon grote rol. Zelf heb ik jarenlang een succesvolle onderneming gehad. Ook had en heb ik een prachtig gezin. Het complete plaatje waar men normaliter geen verslaving in plaatst. Toch had de fles mij in zijn macht. Niemand zag het, want in gezelschap dronk ik niet. Het was al snel duidelijk. Alleen verslavingshulp kon mij helpen. Inmiddels ben ik als Recovery Caddy enkele jaren actief. Jammergenoeg is het taboe en stigma niet veranderd. Daarom is het mijn missie om het taboe rond verslaving in het bedrijfsleven te slechten. Ik durf te stellen dat zonder hulp het voor mij heel anders was afgelopen. Meer mensen in het bedrijfsleven, zoals in de advocatuur of financiële wereld, zijn in de greep van een verslaving. Niet zichtbaar of getolereerd door naasten gaan zij door. Echter wat gebeurt er al het misgaat? Ik probeer een omgeving te creëren waar je met je problemen terecht kunt. Verslavingshulp IJmuiden is daardoor een uitkomst voor de verslaafden en werkgever in deze regio. Een tijdige behandeling en duurzaam herstel is in beiden hun belang.

Verslavingshulp; de uitkomst voor werkgever- en nemer

Wist je dat één of de tien werkende Nederlandsers kampt met een verslaving? Dit heeft enorm gevolgen voor werkgevers. Verslaving gaat immers op den duur voor problemen zorgen. Denk aan verzuimkosten, imagoschade, ontslag, etc. De (financiële) schade kan hierdoor flink oplopen. Veelal wordt er gekeken naar de vraag wat verslavingshulp kost. In mijn optiek is het beter om te kijken naar hetgeen wat het oplevert! De antwoorden daarop zijn niet altijd in geld uit te drukken, maar behoud van werk en inkomen, minder verzuim, behoud van de relatie en een goede gezondheid zijn enkele voorbeelden van positieve uitkomsten. Al snel kan daaruit de conclusie getrokken worden dat investeren in (blijvend) herstel en nuchterheid, uiteindelijk voor iedereen winst zal opleveren.

Behoefte aan persoonlijk contact?

Het ondernemen van stappen omtrent verslaving is moedig. Persoonlijk contact staat daarom bij Recovery Caddy centraal. Graag vertel ik persoonlijk of telefonisch over de mogelijkheden rondom verslavingshulp. Ben of ken jij iemand met een verslavingsprobleem uit de regio IJmuiden? Recovery Caddy is dagelijks bereikbaar van 9:00 tot en met 22:00 om informatie te verstrekken. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact op nemen.

 

Neem nu contact op met Jeroen