Heroïne verslaafd

Heroïne; het is misschien wel dé of een van de meest verslavende drugs. Na slechts enkele keren gebruiken kan men al fysiek en geestelijk afhankelijk raken van deze drugs. Het is net zo moeilijk om af te kicken van een heroïneverslaving als de snelheid waarmee een gebruiker wordt gegrepen door de verslaving. Ben jij een (ex)gebruiker dan ken jij de kracht van verslaving. Misschien heb jij of iemand uit je omgeving zelfs al poging gedaan om van die hardnekkige heroïne verslaving af te komen. De afkickverschijnselen zijn heftig en lang en zorgen regelmatig voor een terugval. Ook wanneer jij herstelende bent van een heroïneverslaving zullen de drang en problemen niet ineens verdwenen zijn. Het belang van goede intensieve professionele begeleiding is essentieel. Ben jij, of ken jij iemand die, heroïne verslaafd is? Ik ben Jeroen Otter en als ex-verslaafde en ervaringsdeskundige heb ik mijn roeping gevonden in het helpen van mensen met een verslaving om een nuchter en beter leven te bereiken. Dit doe ik onder de naam Recovery Caddy. Op deze pagina lees je hoe jij of iemand uit jouw directe omgeving geholpen kan worden!

Wie is Recovery Caddy en wat doet hij?

Jarenlang heb ik geworsteld met verslaving. Een alcoholverslaving heeft mij meer dan dertig jaar in zijn greep gehad. Na een succesvolle opname in een kliniek ben ik meerdere jaren nuchter, maar belangrijker; ik ben weer positief en heb zin in het leven. Een succesvolle opname klinkt rooskleurig. Het tegendeel is echter realiteit. Als ervaringsdeskundige weet ik wat een drugsgebruiker doormaakt, waarom bepaalde keuzes worden maakt en dat directe begeleiding cruciaal is! Door mijn ervaring en verleden als ex-gebruiker heb ik mijn diploma’s gehaald om lotgenoten te helpen bij het behalen van hun doelen. Ik zie mijzelf niet als een hulpverlener maar als een vriend van de (ex)verslaafde en zijn/haar omgeving. In deze vriendschap staat nuchterheid centraal. We spreken over algemeenheden, andere over specifieke situaties en toekomstperspectieven. Mijn doel is om te helpen van de juiste keuzes. Ik weet als ervaringsdeskundige hoe lastig dit kan zijn. Daarom is één van mijn motto’s: “Nuchter blijven moet je zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.”

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Kenmerken van heroïneverslaving

Het is niet de vraag of maar wanneer een gebruiker heroïne verslaafd raakt. De lichamelijke en geestelijke verslaving treedt soms heel snel op. In andere gevallen duurt het iets langer, maar op den duur gaat het lichaam protesteren wanneer het gebruik (tijdelijk) stopt. Met protesteren bedoel ik hevige ontwenningsverschijnselen. Door de afhankelijk aan de drug ‘moet’ zo snel mogelijk een nieuwe dosis genomen worden. In tegenstelling tot andere drugs voelt een groot gedeelte van de heroïneverslaafden zich niet goed bij het gebruik. De slechte gevoelens worden echter onderdrukt tijdens gebruik, Hierdoor wordt heroïne het allerbelangrijkste in het leven van een gebruiker. 

Herken jij jezelf of iemand uit jouw omgeving in dit verhaal? Is stoppen een onbegonnen zaak? Ik kom graag vrijblijvend in contact om deze situatie samen te bespreken!

Wat kan Recovery Caddy concreet voor jou/jullie betekenen?

Een caddy is de persoon die een golfer tijdens een wedstrijd ondersteunt en adviseert. Dankzij een caddy gaat de golfer beter presteren om zijn/haar doelen te behalen. Recovery Caddy doet exact hetzelfde tijdens het afkick- en hersteltraject. Dit doe ik door het delen van mijn ervaring, het bijstaan in lastige situaties. Het is echter belangrijk om in te zien dat jij de golfer bent. Jij speelt de wedstrijd en moet bijbehorende doelen gaan behalen! 

 Onderstaand zijn voorbeelden van mogelijkheden wat Recovery Caddy doet in de praktijk.

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

Meer informatie ontvangen?

Ben jij, of ken jij iemand die, heroïne verslaafd is en heb je behoefte aanmeer informatie over de aanpak en werkzaamheden in jouw specifieke situatie? Recovery Caddy is dagelijks bereikbaar van 9:00 tot en met 22:00 om informatie te verstrekken. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact op nemen.

 

Neem nu contact op met Jeroen