Verslavingshulp Haarlem

Waarom is het zo lastig? Ik heb het over zowel het herstellen van een verslaving als over het helpen van een verslaafde. Het is een vraag waar ik inmiddels al tientallen jaren mee loop. Eerst speelde deze vraag voornamelijk door mijn hoofd, omdat ik worstelde met verslaving. Toch wist ik na veertig jaar lang drankgebruik mijn complete leven om te gooien. Inmiddels ben ik sinds 2016 volledig nuchter. Een prestatie waar ik trots op ben. Niet alleen omdat ik nu nuchter ben, maar voornamelijk vanwege het zinvolle leven dat ik nu leid. Want het is echt mogelijk! Misschien geloof je het nog niet. Dat deed ik immers ook niet, maar met de juiste hulp kan jij een nuchter en beter leven bereiken. Elke dag probeer ik weer deze hulp te bieden. Een persoonlijke hulp waarin ik een begrijpelijke, hands-on terugval preventie biedt met structurele ondersteuning. Ik ken immers de situatie waarin jij of je dierbare zich bevindt.

Ik ben Jeroen Otter, ook wel Recovery Caddy

Sinds enkele jaren biedt ik hulp als verslavingscoach. Een term die niet volledig volstaat, want een coach stelt een strategie vast en neemt beslissingen. Uit ervaring weet ik dat dit niet werkt. Effectieve begeleiding is voor iedereen anders. Daarom doet Recovery Caddy het anders. De naam zegt het al. Ik ben degene die altijd voor je klaar staat, net als de caddy tijdens een golfwedstrijd. De complete wedstrijd en daarna zal ik helpen door mijn ervaringen te delen een luisterend oor te bieden.

 

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Dé begeleiding die ik destijds miste

De keren dat ik ‘echt’ wilde stoppen zijn niet op één hand te tellen. Logisch; want ik hield mezelf en mijn directie omgeving voor de gek. Op het eerst oog had ik een perfect leven. Een compleet plaatje met een prachtige vrouw, twee zoons en een succesvolle onderneming. Een leven zonder drank was echter ondenkbaar. Toen het einde, van mijn leven, echt dichtbij kwam, besloot ik dat verslavingshulp de enige optie was. Het ging met horten en stoten, maar na een kliniekopname stond ik voor het begin van een nuchter leven. Een eng leven waar ik na veertig jaar drankgebruik geen beeld bij kon schetsen. Tijdens mijn hersteltraject miste ik de persoon die mij kon helpen. Niet zoals in de kliniek, maar met het nieuwe leven. Het nuchtere leven. Inmiddels ben ik een afgestudeerd verslavingscoach en kan ik de directe begeleiding als ervaringsdeskundige bieden die ik destijds niet had. Hierbij ken ik de valkuilen en de gaten die in de ondersteuning en begeleiding zitten na het traject in een kliniek.

Maatwerk is de enige aanpak

Ik kan niet ervoor zorgen dat jij de juiste beslissingen neemt. Wel kan ik er alles aan doen dat een verslaafde niet in de valkuilen trapt waarin ik ooit ben getrapt. Dankzij mijn ervaring en drive om mensen naar een zinvol leven te leiden kan ik in lastige situatie bijstaan! Onderstaand zijn voorbeelden van mogelijkheden hoe dit in praktijk tot uiting komt:

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

Hulp is niet alleen voor de verslaafde

Verslaving wordt niet voor niks een familieziekte genoemd. Familie, vrienden, werkgever en collega’s kunnen ook veel ongemakken en onduidelijkheden ondervinden tijdens deze periode. Daarom kan het voor hen ook fijn zijn om vragen te kunnen stellen en ondersteuning te krijgen van een Recovery Coach. Onderstaande punten geven weer wat Recovery Caddy kan betekenen voor de naasten van een verslaafde:

  • Een luisterend oor voor de belemmeringen die u ondervindt in het contact met de (mogelijk) verslaafde
  • Hulp bij het voorbereiden van een gesprek met de betrokkene en aanwezig zijn bij dat gesprek
  • Het zoeken naar en contact leggen met de juiste hulpverlenende instanties
  • Het voorbereiden van uw werknemer op de behandeling
  • Het eerste gesprek voeren met de werknemer
  • Adviseren als dat gesprek resulteert in een behandelingstraject
  • Het voorbereiden van een terugkeer op de werkvloer en planning werkzaamheden
  • Informeren van de collega’s
  • Evalueren van de voortgang na de terugkeer

 

 

Neem nu contact op met Jeroen