Je bent gestopt, en nu?

Opgelucht en blij verliet ik in 2015 de kliniek. Ik was clean en ik was trots op mezelf. Ik had het geflikt! Ik kon er weer tegenaan en begon vol goede moed aan de volgende fase op weg naar mijn volledige herstel. Een stap die zou leiden naar wat ik zo graag wilde: een zinvoller en gelukkiger leven. Een nieuw leven.

Valkuilen

De eerste stappen naar dat volledige herstel zijn af en toe niet eenvoudig. Iedere ex-verslaafde zal dat beamen. Je zit in een kwetsbare en verwarrende periode waarin dagelijkse handelingen al een enorme uitdaging kunnen zijn. Ik kan het weten. Zelfs iets simpels als een bezoek aan de supermarkt of de kantine van de voetbalclub, zorgden voor stress. Onzekerheid en angst horen erbij. Het leiden van een nuchter en zinvol leven is, zeker in het begin, een uitputtend proces vol valkuilen en triggers.

 

 

Ik kan je met Recovery Caddy met raad en daad bijstaan op de momenten dat je daar behoefte aan hebt. Samen zorgen we ervoor dat je de focus op jezelf kan houden tijdens het navigeren tussen de dagelijkse taken, thuis en op je werk.

  • Assistentie bij gesprekken met familie, vrienden, werkgevers en collega’s
  • Voorbereiden op zakelijke afspraken en sociale gebeurtenissen
  • Hands-on hulp wanneer nodig
  • Eventueel stressgevoelige situaties in kaart brengen en actieplan maken
  • Hulp bij omgaan met het ‘oude’ netwerk van gebruikers
  • Praktische ondersteuning op elk terrein, 24 uur per dag

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Zelfvertrouwen

Het is essentieel om je leven op weg naar het blijvende herstel te zien als een blanco vel wat je kan vullen met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden. Stoppen met je gebruik is een belangrijke stap, maar je plek weer vinden in de wereld om je heen, je relaties weer nieuw leven inblazen en je werk weer oppakken, zijn minstens zo belangrijk. Ik kan je helpen tijdens dat groei- en leerproces.

 

Ik weet waarover ik praat. Ik heb het meegemaakt en ik zal je helpen de valkuilen en mogelijke triggers te ontwijken zodat een terugval voorkomen wordt. Je staat er niet alleen voor. Integendeel. Samen maken we een helder en persoonlijk plan.

 

Samen gaan we ervoor zorgen dat jouw nuchterheid gewaarborgd wordt en blijvend is. Jouw zelfvertrouwen zal groeien en daarmee de kans op het bereiken van het grote doel: een zinvoller en gelukkiger leven. Heus, het kan!

 

 

Neem nu contact op met Jeroen