Gokverslaaf

Het blijft een ongrijpbaar fenomeen. Waarom kan een persoon zichzelf helemaal verliezen wanneer hij één keer gegokt heeft? Daarentegen zijn er mensen die totaal niet vatbaar zijn voor een gokverslaving! Eigenlijk is er geen eenduidige oorzaak te vinden voor de totstandkoming van een gokverslaving. Toch zijn er zo’n 40.000 gokverslaafden in Nederland. Er zijn namelijk allerlei factoren die gezamenlijk een rol spelen hierin. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke eigenschappen, omgevingsfactoren, maatschappelijke factoren en dergelijken. Zelfs personen die een goede zelfkennis hebben, kunnen gevoelig zijn voor een gokverslaving. Daarom is het essentieel dat de verslaafden inzien dat hij of zij een verslaving heeft. De cruciale fase is echter wanneer men die gokverslaafd is, wil stoppen met gokken. Dit klinkt eenvoudiger dan het in de praktijk is. Daarom biedt Recovery Caddy persoonlijke hulp bij het herstel van een verslaving.

Recovery Caddy in het kort

De term Recovery Caddy komt voort uit de golfsport. Een goede caddy maakt het verschil door zijn kennis en adviezen te delen tijdens golfwedstrijden. Een golfspeler dient de wedstrijd zelf te winnen en doet 95% uiteindelijk ook zelf. De juiste hulp en ondersteuning geeft de speler die extra 5% om echt top te presteren. Recovery Caddy kan daarom omschreven worden als een ervaringsdeskundige die op de juiste momenten adviezen geeft en een handje helpt. Ondanks dat jij of iemand in jouw directe omgeving moet presteren, kan ik de persoonlijke hulp zijn die het laatste zetje kan geven. Aangenaam ik ben Jeroen Otter, oftwel Recovery Caddy, en ik sta als het moet 24 uur per dag voor je klaar!

Op zoek naar hulp bij verslaving van jezelf, familie of werknemer?

Ben jij of is iemand in jouw omgeving gokverslaafd? Dan weet jij maar al te goed dat niet alleen de verslaafden last hebben van hun verslavingsgedrag. Ook heeft dit zijn uitwerkingen op familie, vrienden, collega’s en werkgever. Het kan hen zelfs tot wanhoop drijven. Als ervaringsdeskundige heb ik ondervonden dat er niet één manier is om af te komen van verslaving. Daarom maakt Recovery Caddy voor elke situatie een op maat gemaakt plan van aanpak. Elke situatie verschilt namelijk enorm. Soms is de verslaafde zelf gemotiveerd om te stoppen. In andere gevallen wordt er door familie of werkgever aan de deur geklopt. In beide gevallen is persoonlijke ondersteuning van een ervaringsdeskundige een uitkomst.

Vermoed u dat een bekende van jou gokverslaafd is?

Verslavingen hebben verschillende uitwerkingen en dit leid dan ook tot diverse uitwerkingen. Toch zijn de meeste verslaafden te herkennen aan de volgende situaties:

  • Steeds vaker te laat komen en te vroeg gaan
  • Smoezen en uitvluchten bij fouten
  • Ziekmelding na het weekeinde
  • Inefficiënt werken en afname productiviteit
  • Langere periodes ziek thuiszitten
  • Regelmatig afzeggen van afspraken, intern en extern
  • Negatief veranderende relatie met collega’s

Een verslaafde weet in 9 van de 10 gevallen dat hij/zij niet op een goede manier bezig is, toch wordt er niet graag over deze problemen gesproken. Een combinatie van schuldgevoel en schaamte zorgen ervoor dat een confronterend gesprek altijd omzeild wordt. Ik doorbreek dit! Jarenlang heb ik een loopbaan gecombineerd met een zware verslaving. Hierdoor spreek ik de taal van de verslaafden maar ook van de ondernemers. Ook het gezinsleven in combinatie met verslaafd zijn, is niet onbekend voor mij. Het bouwen van bruggen tussen de verslaafden en zijn of haar directe omgeving is een rol die voor mij is weggelegd. Deze bruggen zorgen voor richting in het herstel zonder hierbij de directe omgeving van de verslaafden uit te sluiten. Zij zijn immers een grote drijfveer in het herstel. Samen kunnen in nauw overleg een op maat gemaakt plan van aanpak maken!

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

 

Samen vrijblijvend sparren over de mogelijkheden in jouw situatie?

Het is in heel veel gevallen een enorme stap om contact op te nemen over een verslaving. Ik sta dagelijks klaar om jou te voorzien van informatie over de mogelijkheden voor jouw situatie. Neem gerust contact op om informatie te ontvangen of een afspraak te maken!

 

 

 

Neem nu contact op met Jeroen