Op zoek naar hulp

Een verslaafde geeft niet graag toe dat hij of zij verslaafd is. Dat hoort erbij. Ontkenning speelt een belangrijke rol bij het in standhouden van de verslaving. Zelfs als de gevolgen steeds ingrijpender worden en de wereld om hen heen steeds chaotischer, zal een verslaafde niet snel toegeven dat er een groot probleem is. Het is onder controle, maken ze zichzelf telkens weer wijs. Het valt allemaal wel mee, denken ze. Niet dus. Ze zijn onstuitbaar op weg naar de afgrond, fysiek en geestelijk. Ik kan het weten. Ik ben er geweest.

Je bent verslaafd en je weet het. Je wilt stoppen.

Hoe pak je dat aan?

De eerste stap op weg naar herstel is erkennen dat je verslaafd bent. Dat kost kracht en durf, maar het geeft je óók een enorm gevoel van opluchting en bevrijding. Iedere ex-verslaafde zal dat beamen. De geheimen die je meedroeg in je eenzame en duistere bestaan vallen weg. Eindelijk kan je de waarheid spreken in plaats van al die leugens om je geheimen te verdoezelen. Je biecht is het startpunt op weg naar een zinvoller en gelukkiger leven – een nieuw leven. Voor jou en voor degenen die het beste met je voor hebben. Stap één is gezet.

Hoe nu verder?

Uit ervaring weet ik hoe lastig het is om de volgende stappen te zetten. Waar te beginnen? Wat voor hulp wil ik: een GGZ-instelling, naar een kliniek of toch liever een andere aanpak? Wat past het beste bij mij? Wat staat me te wachten en hoe leg ik helder aan mijn omgeving uit wat er gaat veranderen, voor mij maar ook voor hen?

Ik kan je met Recovery Caddy helpen bij al je vragen en twijfels. Ik weet de weg en ik sta je met raad en daad bij, als het moet 24 uur per dag.

Mogelijkheden daarbij zijn bijvoorbeeld:

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

Samen aan de slag

Zie mij als een goede vriend die heel graag wil dat jij je doel van een nuchter leven bereikt. Een goede vriend die dezelfde weg is gegaan en dus weet waarover hij praat. Samen gaan we doelgericht aan de slag, bekijken en bespreken we in alle rust de opties en maken vervolgens een helder plan van aanpak om de volgende stappen van de behandeling in goede banen te leiden. En zo leggen we samen een solide basis op weg naar een volledig herstel – een nieuw leven. Dat is ons doel!

Neem nu contact op met Jeroen