Speedverslaving

Amfetamine, ook wel Speed genoemd, is een stimulerend middel dat door bijna een half miljoen mensen in Nederland wel eens is gebruikt. Een speedverslaving komt voor bij gebruikers die op regelmatige basis deze drugs gebruikt. Net als bij andere stimulerende middelen neemt het effect af wanneer er op regelmatige basis gebruikt wordt. Hierdoor is de kans groot dat gebruikers grotere hoeveelheden en regelmatiger speed tot zich nemen, op zo’n moment kan er sprake zijn van een speedverslaving. Amfetamine wordt in laboratoria gefabriceerd, waarbij er doorgaans veel andere stoffen zoals cafeïne worden gebruikt. De kwaliteit van het ‘eindproduct’ varieert hierdoor sterk. De kans op overdosering wordt hierdoor groter. Zeker in combinatie met de hoge tolerantie die snel wordt opgebouwd bij regelmatig speedgebruik. Speedgebruikers gebruiken op langer termijn wel tien tot twintig keer de hoeveelheid dan bij hun eerste gebruik. Zonder deze verhoging in dosering wordt het ‘gewenste’ gevoel niet.

Wie is Recovery Caddy en hoe kan ik helpen?

Aangenaam ik ben Jeroen Otter en sinds mijn succesvolle opname in een kliniek heb ik mijn roeping gevonden in het helpen van mensen met een verslaving om een nuchter en beter leven te bereiken. Na een jarenlange worsteling met een alcoholverslaving heb ik weer positiviteit en zinvolheid in mijn leven. Tijdens en na mijn opname miste ik de directe begeleiding met een ervaringsdeskundige. Zodoende is Recovery Caddy ontstaan. Je kan mij zien als een vriend die jou of iemand uit jouw omgeving helpt bij behalen van doelen. Hierbij staat een nuchter leven centraal. Soms praten we over algemeenheden, andere keren gaan we doelgericht aan de slag. Als ervaringsdeskundige is het mijn doel om te helpen bij juiste keuzes, zodat het herstel zo goed mogelijk verloopt. Daarom is één van mijn motto’s: “Nuchter blijven moet je zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.”

Wat zijn de kenmerken en symptomen van een speedverslaving?

Een verslaving heeft psychische, lichamelijke en sociale gevolgen. Een verslaving aan speed is hier geen uitzondering op. ‘Dankzij’ mijn jarenlange verslaving weet ik wat je doormaakt. Zelf heb ook alle onderstaande symptomen ondervonden. Dus ben jij klaar met jouw verslaving (of die van iemand uit jouw omgeving)? Ik sta als het moet 24 uur per dag voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij de meest heftige gevolgen van verslaving te boven komt!

 • Er zijn steeds grotere hoeveelheden nog om hetzelfde effect te krijgen tijdens gebruik.
 • Je maakt beloftes over stoppogingen, maar komt deze nooit na.
 • De directe omgeving (familie, vrienden, werk, etc.) leidt onder jouw verslaving.
 • De fysieke en mentale gezondheid gaat rap achteruit.
 • Je wilt minderen, maar dit gaat niet.

In welke situaties kan ik jou/jullie helpen?

De eerste stappen naar dat volledige herstel zijn af en toe niet eenvoudig. Iedere ex-verslaafde zal dat beamen. De meest vanzelfsprekende dagelijkse handelingen kosten veel energie. Zelf een bezoek aan een supermarkt kan een uitdaging zijn. Het is voor iemand die het niet heeft meegemaakt niet te bevatten wat voor stress dit veroorzaakt. Maar onzekerheid en angst horen er bij. Nuchter zijn en een zinvol leven voor jezelf creëren is een proces met veel valkuilen en prikkels.Tijdens dit proces help ik en zorgen wij dat jij zelfs in de moeilijkste fases niet terugvalt. Ik kan je met Recovery Caddy met raad en daad bijstaan op de momenten dat je daar behoefte aan hebt. Samen zorgen we ervoor dat je de focus op jezelf kan houden tijdens het navigeren tussen de dagelijkse taken, thuis en op je werk. Ik sta als het moet 24 uur per dag op onderstaande manieren voor je klaar, zodat jouw nuchterheid gewaarborgd wordt en blijvend is!

 • Assistentie bij gesprekken met familie, vrienden, werkgevers en collega’s
 • Voorbereiden op zakelijke afspraken en sociale gebeurtenissen
 • Hands-on hulp wanneer nodig
 • Eventueel stressgevoelige situaties in kaart brengen en actieplan maken
 • Hulp bij omgaan met het ‘oude’ netwerk van gebruikers
 • Praktische ondersteuning op elk terrein, 24 uur per dag

 

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

 

Samen blijf jij nuchter

Ben jij klaar met jouw verslaving of heb jij hulp nodig tijdens het herstel? Ik kom graag met je in contact om een persoonlijk plan op te stellen!

 

Neem nu contact op met Jeroen