Drugsverslaving

Een verslaving zorgt voor situaties waar een ‘niet-verslaafde’ niks bij voor kan stellen. Gedurende de verschillende fases van drugsverslaving zijn er valkuilen en heel veel vragen. Allereerst is de verslaving erkennen essentieel. Het vergt erg veel kracht en lef om toe te geven dat je drugsverslaafd bent. Toch geeft het een bevrijdend gevoel. Vanuit hier kan het hersteltraject ingezet worden. Hierna zullen er veel keuzes gemaakt moeten worden. De eerste vragen steken daarbij de kop op. Namelijk: wat is de meest geschikte manier voor mij om van mijn verslaving af te komen? Kies ik voor een GGZ-instelling, een kliniek of een andere aanpak? Hoe ga ik om met de veranderingen in mijn leven? Wat gebeurt er met mijn omgeving en mijzelf? Hoe vertel ik hen wat er gaat gebeuren? Ik, Jeroen Otter, help onder de naam Recovery Caddy verslaafden tijdens hun verslavingsherstel. Dit doe ik door middel van begrijpelijke, hands-on preventie en structurele ondersteuning aan mensen die worstelen met (of in herstel zijn van) hun verslaving.

Recovery Caddy; persoonlijke hulp bij drugsverslaving

Ik kan je als Recovery Caddy helpen bij al de vragen en twijfels tijdens het verslavingsherstel. Ik weet de weg en ik sta je met raad en daad bij, als het moet 24 uur per dag. Zelf heb jarenlang geworsteld met een verslaving. Net als veel verslaafden probeerde ik te stoppen, maakte ik beloftes (die ik niet nakwam) en uiteindelijk verloor ik de grip op mijn leven. Sinds 2016 heb ik weer een zinvol leven waarin ik mensen echt kan helpen. Na een opname in een kliniek heb ik een carrière-switch gemaakt. Sindsdien heb ik een opleiding tot verslavingscoach gevolgd en hierin mijn ‘roeping’ gevonden. Tijdens mijn herstel miste ik de directe begeleiding van een ervaringsdeskundige. Zij kunnen drugsverslaafden immers voorzien van praktische tips, waarbij zij zich kunnen verplaatsen in jouw situatie. Als Recovery Caddy stel ik graag mijn ervaringen beschikbaar aan mensen die net gestopt zijn met hun verslaving maar deze weg (nog) niet volledig alleen willen afleggen. Dat is ook niet nodig. Nuchter blijven moet je zelf doen, maar dat hoeft niet alleen.

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Wat kan ik voor drugsverslaafden betekenen?

De situatie van de verslaafden, hun familie en werkomgeving veranderd enorm tijdens het hersteltraject. Daarom sta ik niet alleen personen met een verslaving bij, maar ook de directe omgeving indien nodig en gewenst. Voor elk persoon spelen er andere moeilijkheden, maar het is gebleken dat praten met ‘gelijkgestemde’ succesvol is tijdens het herstel. Zelf heb ik het meegemaakt en ik zal je helpen de valkuilen en mogelijke triggers te ontwijken zodat een terugval voorkomen wordt. Je staat er niet alleen voor. Integendeel. Samen maken we een helder en persoonlijk plan. Hierin kunnen we uiteenlopende mogelijkheden bespreken. Hieronder zijn enkele voorbeelden beschreven:

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

Samen blijf jij nuchter

Ben jij klaar met jouw verslaving of heb jij hulp nodig tijdens het herstel? Ik kom graag met je in contact om een persoonlijk plan op te stellen! Samen kunnen wij ervoor zorgen dat jij dit traject doorstaat zonder in  (te veel) valkuilen te trappen. Het lijkt ver, maar een zinvoller en gelukkiger leven is dichterbij dan je denkt!

 

Neem nu contact op met Jeroen