Verslavingshulp Noord-Holland

Ben jij of ken jij iemand in de omgeving van Noord-Holland die hulp zoekt bij het stoppen van een verslaving? Recovery Caddy is opgezet door Jeroen Otter, die uit eerste hand zelf heeft moeten ervaren hoe het is om tegen een verslaving te vechten. Met de juiste hulp lukte hem dit gevecht te winnen. De kennis en ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens dit proces wilt hij graag delen met andere. Mensen met een verslaving waarderen het om een perspectief te krijgen die snapt in welke lastige situatie ze zich bevinden tijdens het stoppen. Dit kan namelijk een proces zijn met diepe dalen en dan heb je de juiste begeleiding nodig om door te blijven zetten.

Verslaving onderschatten

Waar sommige mensen zich niet bewust van zijn is dat verslaafde zich niet altijd voordoet als een verslaafde. Zo kan iemand van buitenaf eruitzien alsof ze hun hele leven op orde hebben met bijvoorbeeld een goede baan, familie of andere zaken. Veel mensen verbergen echter hun verslaving van andere, soms ook van zichzelf. Ze zitten dan in een ontkenningsfase. Zo een persoon moet dan bij zichzelf nagaan of ze afhankelijk zijn van een middel.

Wanneer mensen realiseren dat ze afhankelijk zijn van hun verslaving en niet meer zonder kunnen moeten ze hulp zoeken. Een verslaving is namelijk lastig om in je eentje te bestrijden. Voor buitenstaanders is het lastig om te herkennen bij anderen omdat verslaving geen vaste vorm aanneemt. Zo kan het ene persoon zich isoleren en de andere juist uitbundig worden omdat de verslaving ze bijvoorbeeld energie geeft. Beide vormen zijn erg gevaarlijk en zijn een erkende vorm van ziek zijn. De enige manier om van een ziekte af te komen is door te genezen. Die stap naar bestrijding en genezing moet iemand zelf durven maken.

 

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Maatwerk verslavingshulp Noord-Holland

Ieder verslaving is anders omdat ieder persoon anders is. Er is dus geen gouden formule om van een verslaving af te komen. Wij van Recovery Caddy snappen dat als geen ander, daarom doen wij aan maatwerk. We passen onze aanpak bij ieder persoon anders aan en bespreken deze aanpak ook met alle belanghebbende, op die manier blijven we er zeker van dat iedereen zich prettig voelt tijdens het proces. Onderstaande voorbeelden zijn mogelijkheden van onze werkwijze die jouw uiteindelijk verder moeten helpen.

Maatwerk is de enige aanpak

  • Hulp bij juiste keuze behandelingstraject
  • Ondersteuning richting familie en werkomgeving
  • Begeleiding bij contact met mogelijke schuldeisers
  • Indien nodig, juridische of financiële hulp inschakelen
  • Transport van en naar 12-stappen meetings of kliniek
  • 24/7 bereikbaar voor morele en praktische ondersteuning

 

Neem nu contact op met Jeroen