Verslavingshulp

Verslaafden bevinden zich in elke sociale laag van onze samenleving. Bij de een gaat het verdoezelen van de bijkomende problemen beter dan bij de ander. Een deel van de verslaafden hebben behoefte aan intensieve verslavingshulp. Dit kan in groepsverband, maar ook individueel zijn. Het taboe wat hangt rondom verslaving is groot. Zeker in het bedrijfsleven, want ‘succesvolle mensen kampen niet met zulke problemen’. Eén ding is zeker; verslaving heeft niet alleen te maken met de mate waarin een persoon succesvol is. Zelf ben ik, Jeroen Otter, sinds 2016 nuchter na een periode van 40 jaar drankgebruik. Jarenlang heb ik mijn (directe) omgeving gemanipuleerd en voor de gek gehouden. Mijn leven leek namelijk op het eerste oog perfect. Eigenaar van een succesvolle onderneming, getrouwd met een prachtige vrouw, twee jonge zoons en een prachtige auto; het plaatje dat niet past bij een ernstige alcoholist. Toch leefde ik na verloop van tijd een dubbelleven, want ik dronk niet meer in gezelschap van mensen. Echter functioneren zonder drank was onmogelijk. Verslavingshulp was dé enige optie, want mijn lever ging het niet langer dan één jaar volhouden. Ondertussen ben ik werkzaam onder de naam Recovery Caddy.

Recovery Caddy

Tijdens mijn hersteltraject, na mijn opname in een kliniek, miste ik de directe begeleiding van een ervaringsdeskundige. Daarom besloot ik een opleiding tot verslavingscoach te volgen. Sindsdien voel ik weer zingeving, want ik kan mensen helpen in situatie die ik heb meegemaakt. Hierbij ken ik de valkuilen en de gaten die in de ondersteuning en begeleiding zitten in het traject na de kliniek en nazorg.

 

Recovery Caddy - Jeroen Otter

Taboes verbreken en verslavingshulp in het bedrijfsleven

Recovery Caddy richt zich op verslaafden en het bedrijfsleven. Het is namelijk mijn missie om de taboes rond verslaving in het bedrijfsleven te slechten. Zoals al eerder beschreven was ik onderdeel van de groep verslaafden die de behoefte aan hulp niet uitstraalde. Toch was het zonder hulp heel anders voor mij afgelopen. Vaak wordt gebruik getolereerd zelf in de advocatuur en financiële wereld. Hoe staan de zaken er voor als het echt misgaat? Ik probeer als Recovery Caddy een werkomgeving te creëren waar je met je problemen terecht kunt. Verslavingshulp is daardoor een uitkomst voor de verslaafden en werkgever. Een tijdige behandeling en duurzaam herstel is in beiden hun belang.

Verslavingshulp; de uitkomst voor werkgever- en nemer

Verslaving wordt een familieziekte genoemd. Echter werkgever en collega’s van verslaafden worden ook meegesleurd in de kracht van een verslaving. Maar liefst 10% van de Nederlandse beroepsbevolking kampt met een verslaving. De negatieve gevolgen beperken is essentieel voor een werkgever. De verzuimkosten, imagoschade, ontslag, etc. kan namelijk een flinke (financiële) schade opleveren. Maar naast de vraag “Wat kost het?” kan ook de vraag ” Wat levert het op?” gesteld worden. De antwoorden daarop zijn niet altijd in geld uit te drukken: Behoud van werk en inkomen, minder verzuim, behoud van de relatie en een goede gezondheid. Al snel kan daaruit de conclusie getrokken worden dat investeren in (blijvend) herstel en nuchterheid, uiteindelijk voor iedereen winst zal opleveren.

Meer informatie ontvangen?

Behoefte aan meer informatie over de aanpak en werkzaamheden in jouw specifieke situatie? Recovery Caddy is dagelijks bereikbaar van 9:00 tot en met 22:00 om informatie te verstrekken. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact op nemen.

 

Neem nu contact op met Jeroen