Recovery coaching

Focus op jezelfJe eerste stappen in herstel van een verslaving zijn niet eenvoudig. Zelfs de meeste eenvoudige, dagelijkse handelingen vormen al een uitdaging. Dit is een kwetsbare periode waarin je veel behoefte hebt aan raad en daad. Recovery Caddy stelt je in de gelegenheid om de focus op jezelf te houden tijdens het navigeren tussen de dagelijkse taken. Het leiden van een nuchter, zelfstandig leven is een moeilijk en uitputtend proces. Recovery Caddy is er om je hierin te helpen.

Herstel bereik je niet door alleen maar te stoppen met gebruik. Je bereikt blijvend herstel door een nieuw leven op te bouwen zonder gebruik. Daarbij heeft veel terugkijken naar het verleden weinig zin. Het is essentieel om je leven in herstel te gaan zien als een blanco vel wat je gaat vullen met kansen en mogelijkheden.

Recovery Caddy helpt je met het plan om dat doel te bereiken. Je weet dat je nuchter moet blijven, maar bent niet altijd voorbereid op de valkuilen. Hierdoor ontstaat het gevaar op een terugval. Om dit te voorkomen gaan we samen aan het werk. We maken je (mogelijke) problemen zichtbaar en formuleren daarbij gezamenlijk de nodige acties.

 

Mogelijke probleemgebieden:

 • Familie en relaties
 • Financiële problemen
 • Werk situatie
 • Sociale omgeving
 • Andere middelen dan het middel waar je mee gestopt bent
 • Herinnering aan gebruik door herkenbare omgevingen
 • Sociale media

Mogelijke acties:

 • Je thuissituatie in kaart brengen en samen nadenken over mogelijke “herinrichting”
 • Aanpassen van je communicatie middelen, of het verwijderen daarvan
 • Actief in gesprek met naasten en familie en werkgevers
 • In contact treden met overheidsinstanties, schuldeisers
 • Inschakelen professionele hulp op allerlei vlakken (psychologisch, juridisch, gezondheidszorg, financieel)

 

Hulpmiddelen

Recovery Caddy helpt je om uit te vinden hoe we de diverse hulpmiddelen in kunnen zetten. We kennen de klappen van de zweep, weten de weg. Belangrijk onderdeel daarvan is volgens ons het volgen van het 12 Stappen Programma bij bijv. AA, NA, CA, etc. Waar zijn de 12 Stappen meetings te vinden bij jou in de buurt? Wat kun je verwachten tijdens een meeting? Hoe vind je een sponsor binnen je groep? Recovery Caddy biedt vanuit eigen ervaring ondersteuning en inzicht hierin.

PlanningZie Recovery Caddy als een goede vriend, die heel graag wil dat jij je doelen in nuchterheid bereikt. Het grote verschil is dat deze goede vriend alle ervaring, informatie en kennis heeft om je echt te ondersteunen in deze reis. We weten welke wegen er zijn, en welke in de praktijk werken. We kunnen het werk niet voor je doen, maar we zijn er wel om ervoor te zorgen dat je het doet.

Hierbij stellen we samen een plan op. Een plan dat haal- en werkbaar is en gebaseerd op de praktijk. Daaraan koppelen we een planning van dag tot dag. Hierdoor maken we jouw dagelijkse taken zichtbaar, zodat je focus houdt op je herstel zonder daarbij je dagelijks leven uit het oog te verliezen.

 

Nuchter blijven, met een plezierig, gelukkig en zinvol leven. Daar gaat het om. En dat is haalbaar, ik kan het weten!